Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Western Conference Προβλεψεις

No 15 Sacramento Kings
Οι "βασιλιάδες" δεν έχουν πολλά πράγματα να χαίρονται για την ερχόμενη σεζόν. Σε μια Δυτική Περιφέρεια τόσο δυνατή δεν μπορούν να έχουν υψηλές προσδοκίες. Όμως, έχουν αρχίσει να βελτιώνουν την κατάσταση τους με την προσθήκη του Marvin Bagley III
No 14 Memphis Grizzlies
Είναι πραγματικά τρομερό που μια ομάδα που έχει δύο πολύ καλούς all-star παίκτες (Conley και Gasol) θα πάρουν μια τόσο χαμηλή θέση. Αν και έχουν ταλέντο αυτοί οι δύο παίκτες είναι αδύνατον να παραβλέψουμε δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες. Πρώτον, τραυματισμοί και δεύτερον έλλειψη ποιοτικών παικτών γύρω τους.
No 13 Phoenix Suns
Αν και οι Suns περιμένουν πολλά για αυτή τη σεζόν , δύσκολα θα εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους μιας που η μικρή ηλικία των παικτών και η λίγη εμπειρία που διαθέτουν δεν μπορούν να κοντραριστούν με τις άλλες ομάδες αυτής της περιφέρειας.
Νο 12 Los Angeles Clippers
Το "μικρό αδερφάκι" των Lakers μολονότι έχει πολύ καλούς παίκτες, της λείπει ένας σταρ ( που πιθανώς μπορεί να είναι ο Jimmy Butler) ο οποίος θα την οδηγήσει ψηλά . Επίσης, οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τους παίκτες των Clippers δε θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Νο 11 Dallas Mavericks
Οι τεξανοί με την προσθήκη του ευρωπαϊκού φαινόμενου Luka Doncic τελείωσαν την εσκεμμένη προσπάθεια να χάσουν. Αν και θέλουν νίκες δύσκολα θα της πάρουν λόγω του νεαρού της ηλικίας των βασικών παικτών και την μεγάλη ηλικία  του βετεράνου πια Dirk Nowitzki.
No 10 Minnesota Timberwolves
Ανεξάρτητα με την κατάληξη της ιστορίας Jimmy Butler, πιστεύω πως θα πέσουν όσον αφορά την θέση τους εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν φθείρει ανεπανόρθωτα την χημεία τους. Δύσκολα θα πάνε postseason.
No 9 Portland Trailblazers
Κατά την άποψη μου, η τελευταία ουσιώδη χρόνια των Lillard-Mcolloum καθώς αναπόφευκτα ένας από τους δύο θα ανταλλαχθεί. Πέρσι απέδειξαν αυτό που πολλοί πίστευαν πως δεν αξίζουν να βρίσκονται στα playoffs. Φέτος δε θα πάνε καν.
Νο 8 New Orleans Pelicans
Οι πελεκάνοι θα πάνε στα playoffs αλλά με πολύ δυσκολία καθώς πιστεύω πως η απουσία των Rondo και Cousins θα τους κρατήσει σχετικά χαμηλά στην κατάταξη
Αν πάνε, δύσκολα θα επαναλάβουν τις περσινές επιτυχίες.
Νο 7 Denver Nuggets
Η ομάδα του Denver έμεινε σε σχετικά ίδια με πέρσι και αν η τύχη τους χαμογελάσει επιτέλους, τότε θα μπορέσουν να δείξουν τι αξίζουν στα playoffs.

No 6 Utah Jazz
Οι Jazz του Mitchell αποτέλεσαν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις τις περσινής σεζόν με την εκπληκτική πορεία τους τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα playoffs. Φέτος, θα είναι μια ομάδα που κανένας δε θα θέλει να βρεί μπροστά του λόγω της εκπληκτικής άμυνας που διαθέτουν.
Νο 5 San Antonio Spurs
Αν και πολλοί αμφιβάλουν πιστεύω πως οι Spurs θα μπορέσουν να έχουν μια ακόμα καλή χρονιά φέτος με την προσθήκη του Derozan. Ειδικότερα, ο κορυφαίος προπονητής Greg Popovich θα μπορέσει για άλλη μια φορά να τους "ξελασπωσει" τώρα που οι εξωτερικοί παράγοντες (Leonard) είναι παρελθόν.
Νο 4 Los Angeles Lakers
Η νέα ομάδα του LeBron θα αρχίσει από αυτή τη σεζόν τις επιτυχίες τις οποίες αναζητούν οι οπαδοί τους μετά τη φυγή του Kobe. Αν και δεν πρέπει να ελπίζουν για πολλά πράγματα από τώρα, ο βασιλιάς θα βρίσκεται εκεί για τουλάχιστον αλλά 4 χρόνια. Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως είναι εάν θα μπορέσουν να σμίξουν ο νεαρός κορμός των Λιμενανθρώπων μαζί με τους βετεράνους που έφερε ο James.
No 3 Oklahoma City Thunder
Η πιο σημαντική αλλαγή στους Thunder είναι η ανταλλαγή του Melo. Αν και προβλέπω να πάρουν την θέση 3, όλες οι ομάδες από την θέσεις από 9-3 θα κριθούν την τελευταία βδομάδα της σεζόν αφού όλες οι ομάδες έχουν πολύ καλό ρόστερ .
Νο 2 Golden State Warriors
Καλά διαβάζετε. Δεν θα είναι οι Warriors πρώτοι καθώς ο Demarcus Cousins δε θα επιστρέψει νωρίς και μέχρι τότε θα είναι πολύ ευάλωτοι στην θέση 5 επειδή έφυγαν και ο Pachulia και ο McGee. Επίσης, η αλαζονεία των πρωταθλητών θα είναι ένας από τους λόγους που δε θα πάνε καλά στην κανονική περίοδο. Τον Ιούνιο όμως είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία...
Νο 1 Houston Rockets
Ο MVP James Harden με την προσθήκη του Carmelo Anthony και τους ήδη διακεκριμένους Paul και Capella είναι η επιλογή μου για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Αν και δεν έχουν το ταλέντο των Warriors, θα μείνουν συγκεντρωμένοι καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν